Tips Memilih Syarikat Cuci Karpet Berkualiti

Memilih syarikat pembersih karpet berkualiti mengambil beberapa kajian. Harga terendah tidak selalu menjadi pilihan terbaik.

cuci karpet

Memilih syarikat pembersih permaidani berkualiti melampaui membuka buku telefon atau melakukan carian Internet secara rawak. Permaidani anda adalah salah satu aset terbaik rumah anda, jadi anda ingin menyewa seorang profesional yang berpengalaman yang akan melakukan pekerjaan dengan betul.

Pertimbangkan tip berikut sebelum menyewa syarikat pembersihan permaidani.

Pertimbangkan proses pembersihan permaidani

Pemilik rumah mempunyai beberapa pilihan apabila memilih kaedah pembersihan permaidani. Sesetengah perkhidmatan pembersihan menggunakan kaedah pembersihan basah, atau pembersihan wap, yang mempunyai masa pengeringan yang signifikan, sementara yang lain dianggap sebagai rawatan “kering”, yang boleh anda jalankan sebaik sahaja pembersihan selesai.

Sesetengah rawatan menggunakan bahan kimia pembersih yang kuat, sementara yang lain bergantung pada kuasa stim, atau produk pembersih yang mesra alam. Anda mahu memilih syarikat yang menawarkan kaedah rawatan yang paling sesuai untuk rumah dan keluarga anda.

Selidik prospektif syarikat pembersih permaidani

Adalah penting untuk menyiasat semua bakal syarikat sebelum menyewa pembersih permaidani. Bercakap dengan rakan dan keluarga anda, dan semak ulasan dalam talian di tapak seperti Senarai Angie.

Sebaik sahaja anda telah menetap di beberapa syarikat di kawasan anda, minta rujukan supaya anda dapat mengetahui sama ada pelanggan sebelumnya berpuas hati dengan kerja pembersih permaidani.

Elakkan pilihan harga terendah

Pasti, anda mahu menjimatkan wang, tetapi ketika datang ke pembersihan permaidani, syarikat dengan harga terendah mungkin bukan pilihan terbaik.

Kadang-kadang syarikat-syarikat ini menawarkan harga yang rendah hanya untuk mendapatkan kaki di pintu. Sebaik sahaja mereka datang ke rumah anda, mereka akan mengenal pasti banyak isu lain untuk upsell dan mendapatkan anda untuk membeli perkhidmatan yang lebih mahal. Buat keputusan berdasarkan kualiti dan cadangan terlebih dahulu, dan pertimbangkan harga sebagai pilihan sekunder.

Tanya tentang perkhidmatan yang disertakan

Harga yang diiklankan yang anda lihat ketika membeli-belah untuk syarikat pembersih karpet biasanya hanya harga dasar. Perkhidmatan tambahan akan lebih mahal, dan anda perlu tahu apa kos-kos lain ini.

Seperti yang anda panggil syarikat permaidani, tanyakan apa yang termasuk dalam harga yang disebutkan. Adakah mereka akan memindahkan perabot untuk anda? Adakah mereka akan membersihkan kawasan lalu lintas tinggi? Adakah kos tambahan untuk membersihkan tangga? Ini adalah jenis soalan yang perlu anda tanyakan sebelum membuat keputusan pengambilan pekerja.

Pertimbangkan pekerja

Apabila anda menyewa pembersih karpet, anda membiarkan orang asing ke rumah anda. Pastikan anda hanya menyewa sebuah syarikat yang memaparkan kakitangannya dan menjalankan pemeriksaan latar kriminal. Syarikat pembersih permaidani berkualiti harus mengambil tanggungjawab untuk pekerjanya dan membuat perubahan jika permaidani atau barang-barang anda rosak semasa proses pembersihan.

Rekomendasi Kami

Sekiranya anda berada di sekitar Gombak, Bangi, Shah Alam, Kajang atau di mana-mana sahaja di Lembah Klang dan Kuala Lumpur, kami  ingin mencadangkan syarikat cuci karpet ni, CleanHero. Anda juga boleh hubungi mereka di Facebook mereka. Semoga membantu.